“Bestia” uriașă creată de China: robotul poate fi util pe câmpul de luptă

de: Ozana Mazilu
29 01. 2022

China susține că a construit „cel mai mare robot bionic patruped din lume”, un „iac mecanic” gigantic care poate transporta peste 160 kg la o viteză de 10,2 km/h.

Potrivit unui raport al publicației de stat Global Times, scopul este de a transporta echipament pentru soldații care staționează în zone îndepărtate.

Un clip distribuit de People’s Daily, asociat și cu guvernul chinez, arată un patruped robotic uriaș care se plimbă în deșert. De asemenea, poate fi văzut abordând cu ușurință terenurile înclinate din deșert, o performanță mecanică impresionantă care ar putea fi într-o zi de mare beneficiu în zonele inaccesibile vehiculelor convenționale și chiar armate.

China a creat cel mai mare robot bionic patruped din lume

Designul este cu siguranță destul de familiar în acest moment. Robotul are o asemănare izbitoare cu robotul patruped „AlphaDog” al Boston Dynamics, finanțat de DARPA, care a fost prezentat publicului pentru prima dată în 2012. Un design diferit al companiei, numit „BigDog”, datează din 2005 și a fost capabil de un transport de 155 kg.

Noul robot uriaș al Chinei este capabil să se miște înainte, înapoi și în diagonală. Potrivit presei de stat, poate chiar „să se năpustească și să sară”.

Se pare că armata țării își propune să-l folosească pentru a transporta materiale, inclusiv muniții și alimente, prin regiuni muntoase sau deșerturi unde vehiculele convenționale nu au acces.

Raportul sugerează, de asemenea, că robotul ar putea fi armat pentru misiuni de recunoaștere – echivalentul unei drone, dar la sol.

China a dezvoltat, de asemenea, un patruped mult mai compact de mărimea unui câine, numit Geda, care ar putea ajuta, de asemenea, să aprovizioneze în zonele îndepărtate.

Cel mai recent arsenal de roboți patrupezi din China dovedește cele mai recente progrese tehnologice ale țării când vine vorba de câmpul de luptă, o industrie în creștere rapidă care ar putea schimba domeniul războiului pentru totdeauna.